Archívne
Úvod » Biele víno
ROZVOZ VÍNA | RÝCHLA OBJEDNÁVKA
Biele víno
Pri výrobe bieleho vína je dôležitý každý krok výroby, avšak ak chceme dosiahnuť vytvorenie kvalitného vína, najdôležitejšou podmienkou je zdravé hrozno. Biele víno má z väčšiny hrozna bezfarebnú šťavu. Vyrába sa z bielych odrôd, ako napríklad Chardonnay, Devín, Pálava, Tramín červený, Rizling vlašský, Muškát moravský a ďalšie. Taktiež sa môže vyrábať z niektorých červených odrôd a to špecifickým procesom výroby.
Pri bielom víne sa väčšinou rmut, ktorý vzniká v prvom kroku výroby odzrňovaním a mletím hrozna ihneď lisuje a necháva sa kvasiť až na výsledný mušt. Výroba vína sa dá rozdeliť na niekoľko krokov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou pri výrobe vína. Začína sa už spomínaným odzrňovaním a mletím hrozna, ďalším krokom je nakvášanie, lisovanie muštu, potom odkalenie, kvasenie (fermentácia), tvorba vína, stáčanie, čírenie, školenie vína, filtrácia a na záver fľaškovanie.
Jeden či dva poháre bieleho vínka denne nielenže neškodia zdraviu človeka, ale vplývajú naň pozitívne. Pravidelná konzumácia bieleho vína v malých množstvách má antioxidačné a dezinfekčné účinky, takže spomaluje starnutie, prospieva krvnému obehu a pôsobí proti rakovine. Odbúranie od každodenného stresu a navodenie telesnej a duševnej pohody, patrí k účinkom tohto vznešeného a lahodného moku.
Vinotéka Kolár
Zvončín 205
Zvončín 91901
vinotekakolar@gmail.com
+421915505018 | +421915453006
Vytvorené systémom www.webareal.sk