Archívne
Úvod » Šumivé víno
ROZVOZ VÍNA | RÝCHLA OBJEDNÁVKA
Šumivé víno
Šumivé víno sa vyrába kvasením vína vo fľaši, ale aj v kovových tankoch. Šampanské je vyrábané klasickou metódou zrenia vo fľaši po dobu 9 mesiacov. Šumivé víno vyrobené klasickou metódou je cennejšie, kvalitnejšie a vzácnejšie. Názov „šampanské“ môžu niesť len šumivé vína vyrobené vo francúzskej oblasti Champagne. Šumivé vína z iných oblastí nazývame vínne sekty.
Sekty sú vyrábané primárnym alebo sekundárnym kvasením vína v tankoch. Niekedy sú umelo karbonizované CO2.
Šampanské aj sekty podávame ako aperitív, ale môžeme ich kombinovať aj s jedlom. Suché biele sekty sú vhodným prípitkom, alebo ich podávame s predjedlom, alebo zeleninovým jedlom. Polosuché a polosladké sekty kombinujeme s rybami alebo hydinou. Ružové a červené podávame k tmavému mäsu a sladké je vhodné podávať k dezertom.
Podávame pri teplote 6 – 8°C, ak nie je na etikete určené inak.
Vinotéka Kolár
Zvončín 205
Zvončín 91901
vinotekakolar@gmail.com
+421915505018 | +421915453006
Vytvorené systémom www.webareal.sk